Nog een HJ60 - Reisverslag uit Caïro, Egypte van jet en willem - WaarBenJij.nu Nog een HJ60 - Reisverslag uit Caïro, Egypte van jet en willem - WaarBenJij.nu

Nog een HJ60

Door: jetenwillem

Blijf op de hoogte en volg jet en willem

15 Oktober 2010 | Egypte, Caïro

Vanmorgen keken we vanuit onze daktent naar buiten en ontwaarden precies dezelfde auto als wij! Een HJ60 met verstralers, uitgeklapte daktent, en gele kleur. Fata morgana? nee. Amper uit de tent gestapt met slaperige ogen kwamen deze soortgenoten naar ons toegestapt het betrof nederlanders uit Apeldoorn! Helemaal vanuit de Jordanie route hier aangekomen en ook op weg naar Soedan, Kenya,Tanzania en dan naar Azie. Natuurlijk de hele dag ervaringen
uitgewisseld. Ze zijn van plan dezelfde boot te pakken naar Wadi Halfa dus we kunnen in kolonne :-). Wat een toeval zeg. Leuke mensen om te spreken. Ze hebben 2 extra accu's in hun auto gebouwd zodat ze hun koelkast dag en nacht aan kunnen laten staan. Die luxe hebben we niet . Onze koelkast kan alleen maar aan als we aan het reizen zijn. Dus
nu liggen er heerlijk koude biertjes en sapjes op ons te wachten.
Ze moeten eerst hun visum voor sudan regelen en dan gaan ze de zelfde routedoor de woestijn doen als waar wij morgen mee gaan beginnen. Aangezien er maar een paar wegen zijn door de westijn zullen we hen ws wel weer tegen komen.
Daarna gaan ze nog duiken in de rode zee en dan ontmoeten we elkaar weer voor de boot naar Sudan.

hun homepage is:

Gisteren schreef ik dat we waarschijnlijk een laatste bericht zouden achterlaten omdat we de desert in zouden gaan maar ook hier is de draadloze techniek volop in beweging. USB modem gekocht en ik kan nu via het Egyptische netwerk
overal internetten waar bereik is. Overigens wat een hitte en vooral wat een smog hier! Ik kreeg pijn in mijn ogen.

Nou morgen gaan we naar Bahariya over de oaseroute. De lonely planet beloofd heel veel dus we zijn benieuwd. Volop bronnen zowel heet en koud waar je in kunt zwemmen (vrouwen ws met kleren aan), prachtige kleuren woestijn en veel
oude schatten en een gouden mummie.We zijn benieuwd en hebben vel zin om weer op pad te gaan. Cairo is een vieze stad.
We verlangen naar schone lucht!!

• 15 Oktober 2010 - 22:15

Tom:

Duss. Hunnie hadden wel koud bier!? Lijkt me leuk die ontmoetingen met soortgenoten. En leerzaam ( 2 accu's!!)
    Succes en doe voorzichtig.
    Gr Tom

• 16 Oktober 2010 - 19:01

Vincent En Karin:

We vonden het leuk om jullie hier tegen te komen! Onze HJ60 staat nu heel alleen op de camping. Inmiddels zijn we zelf ook in het bezit van die geweldige insectenspray en een stickje voor het internet.
    Tot later!
    Groeten,
    Vincent en Karin

• 17 Oktober 2010 - 19:55

Patricia:

Leuk alles te kunnen lezen. De site van Vincent en Karin ziet er ook heel goed uit. Jullie route naar Bahariya heb ik op Google kunnen vinden, maar de boot naar Soedan begrijp ik niet goed. Over de Nijl? Heel veel liefs en weinig leed.

• 18 Oktober 2010 - 10:25

Marcel Gorissen:

Ha Mariet en Willem,

Leuk om te lezen en te zien dat jullie alles goed gaat ! Succes met jullie avontuur daar, ik zal geregeld komen kijken hoe het jullie vergaat.

Muzikale groeten, Marcel

Namibia

25 Februari 2011

Kaapstad
jet en willem

Wij zijn jet en willem. we vertrekken 1 oktober 2010 met onze toyota landcruiser richting zuid afrika. al jaren gaan we ieder jaar naar tanzania en kenya om de taal swahili te oefenen. Willem geeft les aan nederlandse studenten die uitgezonden worden naar oost afrika. Dus voor ons altijd van belang om de taal te blijven oefenen. Nu hebben we een antal jaren geleden bedacht dat het wel eens leuk is om de weg er naar toe via het land te ervaren. daarvoor moest wel eerst het rijbewijs worden gehaald. Willem slaagde meteen en de voorbereidingen begonnen. jet moest eerst nog warm lopen, maar ook zij haalde uiteindelijk haar rijbewijs dankzij een een goede vriendin die instructeur is. Nu kon het echt gaan beginnen. De HJ 60 werd gekocht en de voorpret kon beginnen

Actief sinds 13 Juli 2010