Alexandrie-Cairo - Reisverslag uit Caïro, Egypte van jet en willem - WaarBenJij.nu Alexandrie-Cairo - Reisverslag uit Caïro, Egypte van jet en willem - WaarBenJij.nu

Alexandrie-Cairo

Door: jetenwillem

Blijf op de hoogte en volg jet en willem

12 Oktober 2010 | Egypte, Caïro

Alexandrie - Cairo

10 oktober:

Vanacht hebben we rustig geslapen. Geen hoge golven.. rustige zee.
Rond half 3 zijn we dan eindelijk in alexandrie aangekomen. Met escorte van de politie die aan boord klom voor dat het schip aangemeerd had voeren we de haven in. De zelfde politie zou onze paspoorten checken en ons van visa’s voorzien. Ook onze carnet werd in behandeling genomen en een klein geimproviseerd wisselkantoortje aan een tafel was plots aanwezig. Super geregeld dus. Zo hoefden we niet door alle drukte door alle douane posten heen.
Wat we nog niet wisten is dat het nog wel 4 uur zou gaan duren voordat we uiteindelijk de benodigde papieren voor de auto en een egyptisch nummerbord op onze auto hadden.
Al met al, ook al duurde het erg lang was het goed en relaxed geregeld daar.

Helaas moest Jet nog even tussen door (de schemer was al ingevallen) in een onbedekte rioolput donderen. Met als gevolg: scheenbeen behoorlijk open gehaald aan het ene been en aan het andere been een geschaafde heup met daarom heen bont en blauwe plekken.
Shitt ik was even vergeten dat je wanneer je in Afrika bent, je goed op moet letten waar je loopt, want je kan zo in een gat in de grond verdwijnen. In Nederland wordt zo iets netjes afgezet.. hier niet. Les meteen goed geleerd dus. Gelukkig hebben we een goede EHBO bij ons en omdat het vieze wonden zijn door de scherpe ijzeren randen, ook maar meteen 1 van onze antbiotica kuren aangebroken, want met deze warmte gaat het vast meteen ontsteken. Nu maar hopen dat het allemaal een beetje goed wil gaan genezen. Balen.
Willem zei natuurlijk: wel typisch iets voor Jet om dit al voor elkaar te krijgen voordat we ook maar de haven waren uit gereden.
Maris en Pien zouden het zelfde zeggen haha.. (enne geen vetvertraging dit keer maar meteen blauw en dik ).

Uiteindelijk zijn we rond 7 uur de haven uitgereden. Nu nog een plek zien te vinden om te overnachten waar onze auto ook bewaakt zou worden. Gelukkig vonden we snel een man die met ons in de auto mee reed en ons naar een goedkoop hotel bracht waar om de hoek een bewaakte parkeer plaats zou zijn. Dezelfde man heeft ons naar een restaurantje gebracht waar we heerlijke kebab met salade gegeten hebben (onze eerste fatsoenlijke maaltijd na 3 dagen brood en kaas en worst op de boot).
Met een bierje op bed tv gekeken en heerlijk gaan slapen.

11 oktober
De volgende ochtend stond onze man al weer beneden te wachten om te vragen of we goed hadden geslapen.Ook vertelde hij dat hij extra vroeg was opgestaan om te kijken of onze auto nog in orde was. Zo zie je maar .. er zijn toch altijd weer vriendelijke mensen die je overall bij helpen.

Na afscheid te hebben genomen gaan we op weg naar cairo. Tank vol gegooid (14 cent per liter, dat zou in Nederland ook moeten :-) Dat blijkt nog een hele ondernemeing met alle wegbewijzering in het arabisch. Dus heel veel vragen en heel veel mensen die nauwelijks engels kunnen hebben we na 2 uur rond rijden eindelijk de “dessert road to cairo” gevonden.
Het autorijden is een kunst waar ik me zeker in de grote drukke steden niet aan ga wagen. Willem rijdt al als een echte afrikaan: “gewoon door duwen, met beleefdheid kom je nergens.”
Links in halen, rechts inhalen het lijkt allemaal te mogen. En vooral veel toeteren. Willem baalt dat zijn toeter een beetje zielig klinkt.
Op wegen waar je toch duidelijk maar 3 banen ziet zodat je toch volgens de nederlandse regels toch echt maar met zijn drieen naast elkaar mag
Rijden, maken ze er hier 6 baans van. Tergelijker tijd vraag ik me af hoeveel mensen nu werkelijk hun rijbewijs hier hebben.
Uiteindelijk zien we aan het eind van de middag de piramides verrijzen aan de horizon. We naderen Cairo. En man wat een drukte. Alles kris kras door elkaar en dan probeert onze vlaams klinkende “garmin” ons de weg te wijzen naar de camping. Uiteindelijk een taxi gevonden die tegen betaling voor ons uit rijdt en ons naar de camping begeleidt.
Wat en oase van rust hier midden in de drukke stad. De camping zelf is niet veel, maar er is tenminste een douche en wc en stroom!! We kunnen onze straat lantaarn naast de auto zelf uit zetten met een knopje. Hoe verzinnen ze het.
En er is een gezellig barretje met… Koud Bier!!!! Wat is dat lekker in deze hitte. Onze auto staat pal in de zon, dus je brand smorgens je tent uit, maar het barretje ligt in de schaduw. Heerlijk. Daar zit ik nu dus onze verhalen te schrijven.

12 oktober

Vanmorgen met de taxi naar de Nederlandse ambassade in de chique buurt voor een,(“mag ik raden, jullie komen voor een letter “of recommendation” voor Soedan?” ) en met dit belangrijke papiertje naar de Soedanese ambasade downtown gegaan. Daar ging het ging het verdacht soepel. Formulieren overhandigd. Ik moest maar terugkomen. Gevraagd wanneer. Misschien dat het visum donderdag klaar is, inshallah. Ik antwoord ook maar “insallah” want alle visa moeten eerst door Kartoem zelf bevestigd worden dus je weet maar nooit. Het kost minimaal 3 dagen tot 2 weken. Op hoop van zegen dan maar. Geeft ons tijd komende dagen eens echt Cairo te gaan bekijken en niet alleen via een snelle tour vanaf de Rode zee.

• 12 Oktober 2010 - 17:05

John:

Gaaf om het allemaal mee te lezen. Balen van Jets been. Hoe is het met het rare geluidje van de auto? Veel plezier met alles daar.

• 12 Oktober 2010 - 17:44

Caro:

Heee Mejet, hoe gaat het nu met je verwondingen??? Houd het maar goed in de gaten. Maarre hoe kom je erbij dat je zolang moet wachten op een visum voor Soedan? Je kan dat normaal gesproken de volgende dag al ophalen!
    In ieder geval nog veel plezier!

Liefs caro

• 12 Oktober 2010 - 17:53

Petronel:

Ahhh heb jij weer!
    Hopen dat je plekken gauw weer afzakken.

xxx

• 13 Oktober 2010 - 09:15

Corian :

het jetje en willempie

wat gaaf allemaal daar en mooie foto's.maar ik merk wel dat het een hoop geregel is,en tja er is er maar weer 1 die in zo'n put kan vallen!!!
    ik dacht dat jullie nog in italie waren maar je wipte naar egypte (lekker flauw) inmiddels.
    nou have fun en ik ben jaloers op jullie warme weer.hier begint het al te vriezen,s'nachts brr erg koud. dus stuur maar een beetje zon naar nederland.
    en kijk uit voor de putten.
    oja op de komeet gaat het goed.groetjes corian

• 13 Oktober 2010 - 13:24

Alessandra:

Hallo Jet en Willem, het is echt begonnen voor jullie! Ben benieuwd wanneer jullie de benodigde papieren voor Soedan krijgen. Leuk om alles te lezen en vooral ook leerzaam voor ons!
    Groet,
    Alessandra.

• 13 Oktober 2010 - 15:01

Claudia:

haha jetje,
    durfde je het niet te smssen van je been?Bang dat ik je uit lach?haha daar heb je helemaal gelijk in, wat een pechvogel ben je toch weer :) kon ook niet anders, ben benieuwd of je lang moet wachten op jullie papiertje, geniet maar van de mooie omgeving en maak veel fotos he wij willen ook mee genieten jaloers vanuit een koud kikkerlandje;)
    de groeten

• 13 Oktober 2010 - 15:02

Sandra:

tuurlijk....kan ook alleen maar jet overkomen ;-) ben wel blij dat willem nog de boel overziet haha maar ziet er allemaal gaaf uit,het reisverslag en de foto,s . en jet....nie zeuren over de warmte...word nog erger :-)...geniet ze en pas op voor kuilen! gr sandra (komeet)

• 13 Oktober 2010 - 19:05

Hans V. Elk:

Hoi Mariet, hoe gaat het met jou en je been? Ik hoop dat het meevalt en niet te lang duurt. Sterkte. Hier alles goed.
    Veel plezier daar en de groeten aan Willem.
    Hans ( Justin en Tom)

Namibia

25 Februari 2011

Kaapstad
jet en willem

Wij zijn jet en willem. we vertrekken 1 oktober 2010 met onze toyota landcruiser richting zuid afrika. al jaren gaan we ieder jaar naar tanzania en kenya om de taal swahili te oefenen. Willem geeft les aan nederlandse studenten die uitgezonden worden naar oost afrika. Dus voor ons altijd van belang om de taal te blijven oefenen. Nu hebben we een antal jaren geleden bedacht dat het wel eens leuk is om de weg er naar toe via het land te ervaren. daarvoor moest wel eerst het rijbewijs worden gehaald. Willem slaagde meteen en de voorbereidingen begonnen. jet moest eerst nog warm lopen, maar ook zij haalde uiteindelijk haar rijbewijs dankzij een een goede vriendin die instructeur is. Nu kon het echt gaan beginnen. De HJ 60 werd gekocht en de voorpret kon beginnen

Actief sinds 13 Juli 2010